SOLO ILI SOLIDARNO? Izaberi put!

Ambidekster klub poziva Vas na događaj SOLO ILI SOLIDARNO?Izaberi put!

Interaktivna dramska izvedba: “A gdje sam u svemu tome ja?” u Knjižnici Dubrava 51, u četvrtak 30.05.2019. od 13:00 do 14:30 sati.

Odrastati i sazrjeti je proces koji se naizgled podrazumijeva sam po sebi, no da bismo iskoristili formativne godine kod mladih i pomogli im izgraditi autentični osobni identitet, moramo preuzeti odgovornost za taj ogroman zadatak u kojem uz članove obitelji i formalne obrazovne  institucije sudjeluje i društvena zajednica u cjelini.

U vremenu u kojemu su i društveni mediji upravljani profitom počeli preuzimati dio te uloge, sve je teže graditi solidarnu i humanitarnu zajednicu, a FOKUS s međusobne prepirke unutar raznih grana sustava i reformi koje svaka od njih predlaže,  treba vratiti na pojedinca, mlado biće kojemu je pomoć upravo i potrebna.

Inspirirani svom tom “bukom”, maturanti Agronomske škole u Zagrebu uz stručno vođenje mladog kazališnog redatelja i aktivista Lovre Krsnika, usudili su se postaviti pitanje: “A gdje sam u svemu tome ja?” i osmislili interaktivnu dramsku izvedbu radioničkog tipa, pod istim nazivom, s namjerom da ukažu koliko obrazovni sustav doista polazi od njih, a koliko je postao sam sebi svrha.

Ti mladi ljudi na prelasku u svijet odraslih će svojim iskrenim iskazom vezanim za teme odrastanja, upoznavanja sebe i pronalaska svog mjesta u svijetu, zasigurno u svakoj osobi u publici postići da se i sama, neovisno o svojoj dobi ili položaju zapita to isto pitanje:” A gdje sam u svemu tome ja?”

Lovro Krsnik

Scroll to Top