Poziv za znanstvenike za konferenciju “Mladi smo, pa šta?”

Organizatori konferencije za mlade „We are young, so what?” (hrv. Mladi smo, pa šta?)  pozivaju sve zainteresirane da se pridruže konferenciji koja se održava u sklopu projekta “Mreža za aktivaciju mladih” čiji je nositelj Udruga Zamisli iz Zagreba, a projektni konzorcij čini još 15 udruga, Ekonomski institut Zagreb i Pravni fakultet Sveučilišta u Splitu.

Datum održavanja konferencije: od 27. ožujka do 29. ožujka 2023. godine

Mjesto održavanja konferencije: hibridno, online preko Zoom platforme i u prostoru Europskog gospodarskog i socijalnog odbora (EESC), na adresi ulica Rue Belliard 99/101, 1000 Bruxelles, Belgija.

Cilj konferencije je predstaviti rezultate projekta “Mreža za aktivaciju mladih” i program Mladih lidera te prezentirati i raspraviti o temi “važnost ulaganja u mlade” sa znanstvenog stajališta podržavajući znanosti i struku u Republici Hrvatskoj.

Napominjemo da autori mogu teme svojih izlaganja kreirati u skladu s definiranom temom “važnost ulaganja u mlade” te da će se dva najkvalitetnija rada predstaviti na drugom danu Konferencije “We are young, so what?”.

Radni jezik su hrvatski i engleski, te na istim jezicima možete predati svoje prijedloge izlaganja, radove i prezentirati na konferenciji.

Prijedloge izlaganja s imenom, prezimenom i afilijacijama sudionika (do 250 riječi) molimo slati na e-adresu: mladi@zamisli.hr do 17. ožujka 2023.

Znanstveno istraživanje, izlaganje vlastitih stavova i zaključaka zainteresiranoj publici te njihovo kritičko propitivanje čine svrhu svake znanstvene konferencije. Ovom konferencijom želimo otvoriti prostor istraživačima da pokažu znanstvenu kompetenciju te sposobnost kritičkog diskursa koji krasi suvremenu znanost posebice u području mladih i rada s mladima.

Pozivaju se svi zainteresirani znanstvenici i stručnjaci da se prijave na konferenciju i da svojim radovima koji govore o važnosti ulaganja u mlade, doprinesu kvaliteti konferencije i znanstveno-stručnoj raspravi o temama važnima za život mladih u Hrvatskoj, ali i šire.

Aktivnosti se provode kroz projekt Mreža za aktivaciju mladih kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

                               

Scroll to Top