Online sučeljavanje kandidata za Hrvatski sabor na temu mladih

❗️Mnogi se pitaju u kojoj se mjeri govori o mladima za vrijeme izbora? Priča li se uopće?

Vrijeme je da tu situaciju okrenemo te sve na važnu temu pokrenemo! ?

?Odluke koje će kandidati za Hrvatski sabor donositi u narednom saborskom sazivu, utjecat će na živote mladih u Republici Hrvatskoj?️‍♀️. U ovom trenutku preko 600 000 mladih (osoba u dobi od 18 do 30 godina) razmatraju i promišljaju hoće li i kome će ukazati svoje povjerenje. ?

?Mladi s udrugom „Impress“ kao organizatorom, brojnim savjetima mladih, udrugama mladih, različitim inicijativama mladih, pozvali su na dijalog kandidate za Hrvatski sabor jer držimo da su mladi skupina kojoj se u ovom izbornom vremenu kandidati trebaju i mogu izravno obratiti. Odaziv i interes mladih za ovakav oblik tematskog sučeljavanja je izrazito velik. Također, držimo da je zajedničko predstavljanje i mogućnost razgovora, kritičko sagledavanje pogleda na budućnost ono što odlikuje upravo mlade u Republici Hrvatskoj te da je odlična prigoda da detaljnije i opširnije razmotrimo kako određene političke stranke, grupacije, koalicije ili platforme gledaju specifično na položaj i još više na budućnost mladih.

?Sve zainteresirane organizacije mladih svoju potvrdu sudjelovanja i/ili pitanja mogu do 29. lipnja 2020. usmjeriti na mail tanja@udruga-impress.hr. Zahvalni smo svima koji su do sada potvrdili svoje sudjelovanje te na taj način doprinijeli važnosti ove teme. Pitanja će biti pripremljena kroz dosadašnje analize o potrebama mladih, sukladno usvojenim preporukama utemeljenim na zaključcima više od 65 savjeta mladih s područja Republike Hrvatske, preko 100 predstavnika mladih na konferenciji za udruge mladih te uz razmatranje dodatnih pitanja mladih prispijelih do 29. lipnja u 12:00 na navedenu e-mail adresu.

Prijenos uživo sa sučeljavanja, može se pratiti na FB stranici Udruge Impress.

Scroll to Top