Obavijesti Nacionalnog stožera civilne zaštite

Današnja konferencija Nacionalnog stožera civilne zaštite započela je zahvalom ministra Božinovića svim građanima Republike Hrvatske koji se pridržavaju propisanih mjera nadležnih institucija te ostaju u svojim domovima.

Poručio je građanima neka njihova zadaća bude ostajanje doma, a oni će biti tu i raditi sve što je moguće kako bi situacija bila pod kontrolom.

Ministar Beroš rekao je kako nema eksponencijalnog rasta i kako je to od iznimne važnosti. Zahvalio se svim ljudima koji žele pomoći zdravstvenom sustavu u vidu donacija i ostalog, ali je skrenuo pozornost kako ne treba bez provjere organizirati kampanje i donacije.

Uputio je sve one koji žele pomoći neka prvo provjere što je trenutno potrebno i to tako da kontaktiraju ravnateljicu Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu – Maju Grba-Bujević, koja je na raspolaganju za takve upite.

U Hrvatskoj su izliječene i otpuštene iz bolnice 22 osobe, a lijepe vijesti dolaze iz Kine gdje je održan prvi post-koronavirus sportski događaj – utrka na šest kilometara na kojoj je sudjelovalo oko tisuću trkača.

Fotografije: koronavirus.hr, WHO

Scroll to Top