Konferencija za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite_11.5.2020.

? Na današnjoj konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite saznajemo kako se u Hrvatskoj od koronavirusa do sada oporavilo 1784 osoba. 

Što se tiče izbora u srpnju i dolazaka na glasačko mjesto, ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak rekao je kako to ne predstavlja problem: “Ljudi koji su u samoizolaciji nisu bolesni, to je rezervoar iz kojeg se regrutiraju češće oni koji su pozitivni. Ne razumijem se u to, ali mislim da nije problem organizirati da oni glasaju na daljinu. Što se tiče njihovog dolaska na glasačko mjesto, ako stave masku, a nemaju simptome, to ne bi bio problem.”

?Isto se odnosi i na učenike koji su u samoizolaciji, a trebaju pisati maturu: Imali smo diskusiju da li djeca koja su u samoizolaciji trebaju pisati maturu ili ne, zaključak je da trebaju jer su to zdrava djeca”, rekao je Capak.

O stranim državljanima koji ulaze u Hrvatsku: “O tome tko može ući u Hrvatsku na graničnom prijelazu odlučuje granična policija sukladno naputcima, sukladno epidemiološkim mjerama koje su propisane i, naravno, svim onim zahtjevima, odnosno uvjetima koji se moraju ispuniti”, rekao je Božinović.

“Ne smijemo se opuštati zato što nema novooboljelih u Zagrebu ali ne znači da ih ne može biti. Sve možemo, ali poštivajući osnovne mjere”, rekla je Markotić.

Scroll to Top