Konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite_10.4.2020.

Na današnjoj konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite saznajemo kako imamo broj od 231 izliječenih osoba, 12 više nego jučer.

Ministar Beroš naglasio je kako slijedi najkritičnija faza – još uvijek nema lijeka, niti cjepiva, a ni imuniteta i jedino što nam preostaje je dosljedno poštivanje svih propisanih mjera.

Krunoslav Capak se nadovezao na izjavu Beroša i rekao kako moramo vrlo pažljivo promišljati naše potrebe. Moramo se ponašati u skladu s epidemiološkim preporukama bez obzira na Uskrs – bez nepotrebnih odazaka u trgovine, čestitanja i posjećivanja. 

Ministar Božinović još jednom je ponovio kako svi oni imaju pristup da stalnim apelima utječu na savjest građana. Zahvalio se prije svega medijima što upozoravaju i rekao kako ljudi moraju prihvatiti činjenicu da vremena nisu normalna, moraju prihvatiti činjenicu zbog svoje djece, roditelja i kako sve ovisi o njima, o ponašanju svakoga od nas.

Zahvaljuje svima koji pokazuju visok stupanj svijesti i solidarnosti, jer da nije tako ne bismo imali situaciju pod kontrolom, ne bismo imali linearni rast. “Mi smo sad u kritičnom razdoblju i o nama ovisi koliko će to trajati”, rekao je ministar.

Scroll to Top