Konferencija za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite_7.4.2020.

Na današnjoj konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite saznajemo kako imamo broj od 167 izliječenih osoba, 37 više nego jučer.

Ministar Božinović je skrenuo pozornost na požare, koji su inače u ovo doba godine česti i rekao kako su svi ti požari posljedica neopreznog spaljivanja i zamolio sve građane da pokušaju otpad što više kompostirati, a u slučaju kada pale, neka dojave vatrogasnom društvu o tome, ali i paze na vremenske uvjete kada to čine.

Nadalje, što se otvaranja tržnica tiče, Božinović očekuje kako će do kraja dana svi poslati sve potrebne informacije i onda će se ići s odlukom o otvaranju tržnica, naravno uz strogo pridržavanje svih propisanih mjera jer je naša krivulja još uvijek uzlazna, oscilira na dnevnoj bazi i svako pretjerano opuštanje je svojevrstan rizik da nam broj počne jače rasti. Sukladno tomu, još jednom upućuje apel na pridržavanje mjera i zahvalu svima onima koji to stalno čine.

Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti, poručuje kako je izuzetno važno da ljudi shvate kako oni koji ne moraju izlaziti ostanu kod kuće i ne idu nigdje, jer bolje je ostati kod kuće, nego biti na zaraznoj.

Scroll to Top