Konferencija Nacionalnog stožera civilnezaštite_2.4.2020.

Na današnjoj konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite ministar Beroš nam je rekao kako je oporavljenih ukupno 88 osoba. Zadovoljan je trenutnim stanjem, no žaloste ga informacije kako se mladi okupljaju po kafićima i krše propisane mjere. Pozvao je na strpljenje, disciplinu i ostajanje kod kuće. Isto su učinili i Krunoslav Capak i profesorica Markotić, koji su pozvali sve neka budu disciplinirani i slušaju mjere.

Ministar Božinović osvrnuo se na kršenje samoizolacije i nepoštivanja mjera i rekao kako on zna da neki misle kako im ništa neće biti pa zato ne shvaćaju situaciju ozbiljno, ali će ugroziti djedove, bake, susjede i zamolio ih neka budu odgovorni.
Veliko hvala uputio je svim volonterima koji rade sjajan, neprocjenjiv posao pomažući u dostavi hrane, lijekova i ostalih potrepština onima koji to nisu u mogućnosti.

Nadalje, Božinović je objavio važne informacije o osobnim iskaznicama, vozačkim dozvolama i registraciji automobila. Predložio je da osobne iskaznice i vozačke dozvole koje su istekle vrijede još 30 dana, no to ne vrijedi za registraciju vozila. Tehnički pregled i dalje će se morati obavljati u roku iz razloga sigurnosti prometa na cestama.

Ilustracija: Issa Arts preuzeta s koronavirus.hr

Scroll to Top