Konferencija Nacionalnog stožera civilne zaštite_6.4.2020.

Današnja konferencija Nacionalnog stožera donosi nam brojku od 130 oporavljenih osoba. Ministar Beroš još jednom komentira kako je sretan što je linija linearna, ali ne smije biti mjesta za opuštanje. Kaže kako moramo biti dosljedni i držati se uputa Stožera!

Ministar Božinović je najavio odluku o otvaranju tržnica, uz određene mjere koje će se morati poštovati i koje će biti regulirane. Navodi kako se pokušava održati balans između mjera i održavanja povoljne ekonomske slike i nada se postupnom vraćanju u normalu. 

Krunoslav Capak je rekao kako nas ne smije zavarati smanjenje brojki u okolnim zemljama, jer ne možemo govoriti o stagnaciji u Europi, budući da druge zemlje bilježe porast slučajeva: “Mi držimo dobro situaciju i vrlo skoro bi situacija mogla biti povoljna, ali naravno ukoliko se svi pridržavamo propisanih mjera.”

Profesorica Markotić, uz ostale članove Stožera, apelira na pridržavanje mjera. Upozorava na održavanje razmaka, čuvanje sebe, ali i drugih te ističe kako lijepo vrijeme nije razlog za kršenje pravila.

Scroll to Top