Konferencija Nacionalnog stožera civilne zaštite_1.4.2020.

Današnja konferencija za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite donosi nam podatak kako je ukupan broj oporavljenih do sada 73.
Capak je pohvalio drive-in sustav testiranja i rekao kako ih treba stimulirati gdje god su oni mogući. Znači, ljudi dolaze svojim automobilima i kroz otvoreni prozor im se uzima bris, a drugi djelatnik uzima administrativne podatke.
Ministar Božinović rekao je kako se mijenja odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta, odnosno mijenja se način izdavanja propusnica. Propusnice će se izdavati na rok od 1 do 14 dana, ovisno o razlogu za koji se izdaju. Ako netko od izdavatelja neće biti u mogućnosti izdati, to će učiniti Ravnateljstvo civilne zaštite. Svi koji su dosad izdali propusnice dužni su sve propusnice zamijeniti e-propusnicama do 5. travnja.
Od 6. travnja napuštanje mjesta boravka bit će moguće samo uz e-propusnice.
Ministar Beroš se osvrnuo na usporedbe s drugim zemljama te rekao kako dobro stojimo, ali kako mi ne znamo u kojoj fazi utakmice jesmo. Popuštanja nema i ne smije biti. Mjere se i dalje moraju poštovati!
“Imamo pošast koja hara svijetom, ogroman broj oboljelih… Moj savjet je, koliko god možete ostanite kod kuće”, poručio je Capak.
Scroll to Top