Savjet uspješnih – Ante Buljac

Svoj savjet za uspjeh dao nam je i Ante Buljac, viši stručnjak za razvoj proizvoda iz INETEC – Instituta za nuklearnu tehnologiju:

‘’Iskreno govoreći, ne mogu eksplicitno izdvojiti neki savjet koji mi je netko udijelio pa mi je postao vodilja kroz karijeru, ali mogu napisati određene principe koje čuješ, vidiš i pročitaš, ali se istinski upečate tek kad ih proživiš na vlastitoj koži.

Najbitnije, budi bolja verzija sebe od jučer. Ne bolji od kolege, Stipe, Mate… nego od sebe samoga. To ne znači odsjeći se od okoline, upijati što Mate ili Stipe dobro odrađuju, ali to znači referencirati se na sebe.
Iako nas uče da je kapitalizam nemilosrdan čopor gladnih vukova, pokaži empatiju i pomogni kolegama u bilo kojem vidu nevolje. Žrtvuj svoje vrijeme. Vratit će ti se na nevjerojatan način.
Ne boj se napustiti komfornu zonu, iako ne zaboravi, to očito neminovno znači i ulazak u nekomformnu zonu, ali dugoročno donosi brojne benefite. To valja primijeniti na različite aspekte životnih aktivnosti, bilo dugoročno, bilo na dnevnoj bazi.
I pripazi, ako si najpametniji u određenoj prostoriji, na dulje staze gledano u krivoj si prostoriji. Moraš imati pol prema kojem težiš, od kojeg učiš i razvijaš se. Bez te razlike potencijala, struja tvog razvoja će usporenije teći.’’

Na slici su razvojni timovi INETEC, FSB i KBD, NERO projekt

Date

12 lip 2020

Time

17:00 - 18:00
Kategorije
Scroll to Top