Poruka mladih za mlade – Gloria

Naša Gloria također se priključila porukama mladih za mlade, vezanima za predstojeće izbore. Evo zašto ona smatra da je važno izaći na izbore:

“Dragi mladi, moje ime je Gloria Gudelj i zamjenica sam predsjednika Savjeta mladih Grada Zagreba.
U Republici Hrvatskoj zabilježen je trend političke apstinencije mladih, a njenim uzrokom smatram nedostatak povjerenja mladih u vlast, političare i političke stranke.

Povjerenje se može zadobiti transparentnošću i otvorenošću vlasti. Transparentnošću se uspostavljaju i mehanizmi praćenja rada i odgovornosti pojedinih aktera za svoja djela. Otvorenost podrazumijeva uključivanje mladih u procese donošenja odluka, a bez transparentnosti ona nije moguća pa je tako interakcija ovih dvaju elemenata nužna kako bi mladi bili odvažniji i participativniji kako na izborima, tako i u svakodnevnom političkom životu.

On se ne svodi samo na izbore i referendume te mladi ne bi smjeli biti isključivo dio predizbornih obećanja, već ključan faktor i sudionici u kreiranju politika, posebice onih koje se tiču njih.

Stoga pozivam sve vas mlade da izađete na izbore jer je u vašim rukama odluka o tome želite li nositi teret lošeg vođenja i upravljanja državom ili živjeti u društvu koje cijeni sposobne, odgovorne i poštene. 

Poruku u video formatu pogledaj OVDJE.

 

Date

01 srp 2020

Time

16:00 - 17:00

Etikete

Aktivno građanstvo
Kategorije
Scroll to Top