Osnove suvremene kaligrafije

Kaligrafija ili krasopis umjetnost je lijepog pisanja, a danas je možemo susresti svugdje oko nas. Različite stilove kaligrafije možemo pronaći na mnogim stvarima koje koristimo svakodnevno – od majice koju nosimo do omota čokolade koju smo upravo pojeli 😁

Ako se pitaš zašto bi počeo učiti kaligrafiju, evo ti par dobrih razloga:

1 KALIGRAFIJA OPUŠTA

Vježbanje kaligrafije je kao jedna antistres terapija! Budući da zahtijeva koncentraciju sigurno ti na um neće padati sve one brige koje te muče i moći ćeš se odmoriti i opustiti

2 POTIČE I RAZVIJA KREATIVNOST

Osim što te tjera da radiš više i bolje, kaligrafija te inspirira da stvaraš. Kad svladaš osnove, uvijek možeš razviti svoj, jedinstven stil. A što je najbolje, uopće ne moraš imati lijep rukopis da bi krenuo!

3 KALIGRAFIJA JE VJEŽBA STRPLJIVOSTI

Dok počinješ s kaligrafijom bit će manjih i većih grešaka, kriva će ti strana biti deblja, neće sva slova imati isti nagib, malo ćeš umrljati i trebat će puno puta ispočetka, ali vjeruj, ono strpljenje kojem te nauči kaligrafija odrazit će se i na tvoj rad i odnose.

4 NIJE SKUPA

Ako želiš krenuti dovoljna ti je jedna obična olovka i malo papira i vidjet ćeš da puno toga možeš postići.

 

U ovoj trosatnoj radionici učiti ćemo osnovne poteze u kaligrafiji i kako iz njih formirati slova. Kada naučimo slova spajat ćemo ih u riječi i stvoriti jednu malu uspomenu na ovu radionicu.

A kroz sve to moći ćete se opustiti, učiti se strpljivosti i razvijati kreativnost!

Vidimo se!

Date

29 stu 2019

Time

13:00 - 16:00

Više informacija

Prijavi se

Etikete

Umjetnost
Centar za mlade grada Zagreba

Lokacija

Centar za mlade grada Zagreba
Zagreb, Gajeva 2
Kategorije
Prijavi se
Scroll to Top