Koraci do EU karijere

Želio/ljela bi sudjelovati u radu neke od institucija Europske unije?

Zanimaju te mogućnosti zapošljavanja koje Europska unija pruža mladima koji su visokoobrazovani?

Europski ured za odabir osoblja (European Personnel Selection Office – EPSO) na brojnim sveučilištima diljem Europske unije ima ambasadore EU karijera kojima je cilj informirati studente i ostalu zainteresiranu javnost o mogućnostima zapošljavanja u institucijama Europske unije.

U Centru za mlade grada Zagreba održat će se prezentacija o mogućnostima stažiranja i zapošljavanja u institucijama Europske unije koju će voditi Tea Babić, ambasadorica EU karijera na Sveučilištu u Zagrebu.

Svi zainteresirani će dobiti priliku saznati nešto više o:

– selekcijskom postupku za zapošljavanje koje provodi EPSO

– dijelovima EPSO testa

– mogućnostima zapošljavanja

– mogućnostima stažiranja

Tea Babić, studentica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, ambasadorica je EU karijera imenovana od strane Europskog ureda za odabir osoblja (European Personnel Selection Office – EPSO).

Kroz aktivno sudjelovanje u raznim projektima razvila je interes za poticanje poduzetnosti kod mladih što je vidljivo iz njezinog osnivanja ogranka međunarodne organizacije LDA u Hrvatskoj i članstva u Studentskom zboru Pravnog fakulteta i Sveučilišta u Zagrebu.

 

Program ambasadora EU karijera (https://epso.europa.eu/job-opportunities/eu-careers-student-ambassadors_en) provodi se s ciljem informiranja studenata i ostale zainteresirane javnosti o  mogućnostima stažiranja, prakse i zapošljavanja  u institucijama Europske unije, procesu prijave, selekcije itd. Europski ured za odabir osoblja odgovoran je za odabir osoblja za rad u institucijama i agencijama Europske unije uključujući Europski parlament, Vijeće, Europsku komisiju, Revizorski sud, Europsku službu za vanjsko djelovanje, Odbor regija, Europskog nadzornika za zaštitu podataka i dr.

 

Europski ured za odabir osoblja, sa sjedištem u Bruxellesu, priprema i provodi selekcijske postupke za gotovo sve institucije i agencije Europske unije. Ako se primjerice želite zaposliti u Europskom parlamentu, Vijeću, Komisiji, Europskom sudu, Revizorskom sudu, Gospodarskom i socijalnom odboru, Odboru regija i uredu europskoga Ombudsmana u većini ćete slučajeva morati proći EPSO-v selekcijski postupak.

 

Da bi osoba postala stalni zaposlenik neke institucije EU, u pravilu mora proći selekcijski postupak za zapošljavanje koji provodi EPSO, a on se sastoji od dva dijela, računalnog testiranja te testiranja u Centru za procjenu u Bruxellesu. Privremeni zaposlenici većinom prolaze drugu vrstu testiranja, s nešto jednostavnijim postupkom. Pri odabiru stažista svaka institucija ima svoje kriterije i postupak selekcije.

Tags: ,

Date

12 pro 2019

Time

18:00 - 19:30

Više informacija

Prijavi se

Etikete

Karijera
Centar za mlade grada Zagreba

Lokacija

Centar za mlade grada Zagreba
Zagreb, Gajeva 2
Kategorije
Prijavi se
Scroll to Top